Efe'nin yaşı

Lilypie Fourth Birthday tickers

16 Mart 2012 Cuma

Diş Buğdayı

Efe'nin alt 2 dişi çıkalı 1 ay oldu neredeyse ama ancak fırsat bulduk ve geçtiğimiz hafta sonu arkadaşlarımızla beraber kutlama yaptık. Aslında geleneksel kutlamalara çok bağlı bir insan değilim, bizimkisi parti bahanesi işte.. Eğlenceli olacağını da düşünüp giriştik işe..
Diş buğdayı  ile çocuğun dişlerinin daha sağlıklı olacağına ve daha çabuk büyüyeceğine inanılıyor. Aslında haşlanan buğdayın içine altın konuluyor geleneğe göre ve altın kime çıkarsa o, çocuğu, baştan aşağı giydiriyormuş.
Diş buğdayı için aktarlardan hediklik buğday alabilirsiniz.Buğdayın içine koymak üzere bilimum yemişler(fındık,badem,ceviz,vs..), nar ve toz şeker de eksik edilmemeli.. İçine koyulacaklar sizin hayal gücünüze bağlı tabi..Çeşitleri artırmak mümkün..
E buğdayın yanına da 3-5 çeşit bir şeyler yapmak şart tabi.. Buğdayla karın doymuyor;)
Bu konuda sevgili Cansu'nun da eline sağlık. Vur deyince öldürüp çeşit çeşit kanepe yapmış..:)

Efe kalabalığa rağmen gayet keyifliydi. Beklediğimden iyiydi hatta o gün. Ceren Ablasının kucağından inmedi diyebilirim. Ceren de kibarlığından "alın şu çocuğu kucağımdan, bu çok ağırmış,kollarım koptu" demedi,diyemedi;)
Arzu teyzesini Çağlar amcasıyla paylaşamadı, sert bakışlar attı bu adam da nereden çıktı dercesine..
Efe gelen hediyelerini açarken Elif ve Zeynep'te ona eşlik ettiler. Gerçi Elif, Zeynep'e pek yüz vermedi. Sanırım Efe'yi doğduğundan beri tanıdığı için kendi bebeği gibi görüyor:) Zeyno, Efe'nin oyuncağına uzanınca "o Efe'nin" dedi durdu..:) Zeynep, her zamanki gibi hanım hanımcık oturdu,durdu çoğunlukla Mamaroo'da...
 Hepimizin karnı doyduktan sonra sıra gelmişti meslek seçme merasimine.. Oyun halısına çeşitli meslekleri temsilen bazı nesneler koyduk. Heyecanla bekledik bakalım Efe hangisini seçecek diye. Oğlum kararlılıkla diş fırçasını seçti ve kesinlikle elinden bırakmadı. Onu elinden zorla alınca da bu sefer önce eczacılığı temsilen koyduğumuz ilacı aldı, daha sonra da bankacılığı temsilen konulan kredi kartını aldı eline,evirdi, çevirdi.. Ama diş fırçası ilk favorisiydi,diğerleri zorlama oldu biraz.. Böylece diş hekimliğine giden yolda ilk adımını attı sanırım;) ya da günün anlam ve önemine en uygun nesneyi seçti de diyebiliriz;)

Şaka bir yana, hangi mesleği isterse onun eğitimini alabilir umarım. Mutlu olacağı bir mesleği olsun yeter. Biz ona tabi ki yol gösteririz,kendi tecrübelerimizi aktarırız ama son karar onun olmalı..  

4 yorum:

Dışavurum dedi ki...

Ayy Duygu süperrr. Engin'le beraber okuduk, selam söylüyor. Ben de yapmayı çok istiyorum diş buğdayını, maksat eğlence olsun :) Diş hekimi olacak mı bakalım Efecik, takipteyim :)

Duygu Yaman dedi ki...

:) sen de çook selam söyle Engin'e.. Eğlenceli valla gerçekten.. Özellikle meslek seçimi kısmı..Dişler çıksın yaparsın sen de bir parti;)Diş bahane, parti şahane:))

Saadet dedi ki...

Maşallah çok tatlıymış Efecik..

Duygu Yaman dedi ki...

teşekkürleeerr..