Efe'nin yaşı

Lilypie Fourth Birthday tickers

7 Mart 2012 Çarşamba

Sanatın ve sanatçının dostu Efe ile Zeyno

Cumartesi sabahı hava da kötü olunca bir süredir görmek istediğimiz "Van Gogh Alive" sergisinde aldık soluğu sevgili dostlarımız Yağcılarla. Saat 11.00de açılıyordu sergi. Malum Cumartesi kalabalığına yakalanmayalım diye 11.00de orada olalım dedik. İyi ki de erken gitmişiz..

Sergi klasik sergilerden farklıydi. Dijital sergi diye de okumuşsunuzdur. Sloganı zaten "Çerçeve yok,içindesin".Van Gogh'un eserleri dev ekranlara,duvarlara,kolonlara, hatta yere bile yansıtılmış. Fonda güçlü bir klasik müzik eşliğinde bir gösteri izliyorsunuz. Müzikler özenle seçilmiş. Resimlerle mükemmel uyum sağlıyor.Ayrıca yine duvarlarda sürekli Van Gogh'un düşünceleri,sözleri,kendi el yazısıyla özellikle kardeşi Theo'ya yazdığı mektuplar da gösteriliyor. Onun ruh halini,duygularını içinizde hissediyorsunuz adeta sergiyi gezerken-daha doğrusu izlerken demeliyim herhalde..:)


Sergi Efe'nin çok ilgisini çekti. Pür dikkat duvarlara baktı durdu.. Zeynep daha özgür takılmayı seçti ama ara sıra ekrana bakmayı da ihmal etmedi tabi.. Daha çok babasıyla aşk yaşamayı tercih etti.;)

Sergi boyunca herkesin yaptığı gibi duvarlara yansıyan resimlerin önünde biz de fotoğraf çektik valla ne yalan söyleyeyim. Aslında tabi pür dikkat önünüzdeki duvardaki resimleri izlerken resmin ortasına birilerinin gölgesinin düşmesi pek hoş bir görüntü yaratmıyor biliyorum ama ne yapalım. Hazır gitmişken ve klasik sergilerden farklı bir sergideyken anı ölümsüzleştirmek de istiyor insan. Beğendiğimiz resimlerin üstüne biz de gölge düşürdük maalesef..:( Pişman değilim, yine olsa yine yaparım,o ayrı..;)

Sergi çıkışında Efe ile Zeynep'in sebze püresi saatleri gelince cafede oturup sebzelerini yedirdik ve öyle çıktık dışarı.. Ne de olsa kuzuların düzenlerinin şaşmaması lazım değil mi;) Her yerde, her koşulda besliyoruz artık. Cafe'den bir kase sıcak su aldık önce ve sırayla ısıttık püreleri. Gerçi Zeynep'in püresi cafedeki elemanın kaseye fazla su koyması yüzünden çorba haline geliyordu ama kurtardık sanırım;). Kavanozu kasenin içine bırakmamızla suyun taşması bir oldu valla;)

Çocukları sanatla ve önemli bir sanatçıyla tanıştırmak açısından güzel bir gündü-her ne kadar nereye geldiklerinin pek farkında olmasalar da;)

Keşke böyle farklı organizasyonlar daha sık yapılsa. Resim sergileri birçok kişinin ilgisini çekmez. Bence insanlara sevdirmek için bu tip farklı organizasyonlar, yenilikler yapılmalı.

Hiç yorum yok: