Efe'nin yaşı

Lilypie Fourth Birthday tickers

10 Nisan 2012 Salı

2. Ada çıkarması

İlk vapur ve ada deneyimini 40 günlükken yapan oğlum,o zaman tüm yol ve gezi boyunca uyumuş ve Büyükada'nın güzelliklerini görememişti. Nisan'ın ilk haftasonu hava harika olunca biz de soluğu tekrar Ada'da aldık Efe'ye güzel bir gün yaşatalım, temiz hava alsın diye..
(Ya da Efe'yi bahane edip kendimiz güzel bir gün yaşayalım diye;))
Arabadan inip motora gidene kadar yine uyudu Efe. Motor yolculuğunun keyfini yine çıkartamadı ama adaya ayak basar basmaz gözlerini açtı. Vakit öğle yemeği vakti olunca hemen çay bahçesine oturduk ve püresini yedirdik. E karnı tok olsun ki güzel güzel gezelim di mi ama;)
Ada Cumartesi günleri kesinlikle daha gezilebilir oluyor. Pazar günü aşırı kalabalıktan hiçbir şey anlamıyorsunuz. Cumartesi günü yine kalabalık ama rahatsız edici boyutta değil neyse ki..
Bol yağışlı, soğuk kış günlerinden sonra böylesi bir hava,oksijen bünyeye çok iyi geldi doğrusu..

Efe ise bir rekora imza atarak hiiiiiiiçç uyumadı o öğleden sonra. Şehirden farklı bir yere geldiğinin bilincinde, sürekli etrafa bakındı durdu. Faytonlar geçtikçe arkalarından seyredaldı.. Adanın keyfini bol bol çıkardı yani anlayacağınız..;)
Uzuuunn hem de upuzuunn bir yürüyüş sonrası acıkan bünyeleri doyurmak şart oldu. Vee yine bizim için bir ada klasiği Bira,kalamar,salata,balık soframıza oturduk ve afiyetle yedik..:)

Yemek sonrası sezonun ilk dondurmasını da aldıktan sonra evimizin yolunu tuttuk.. Dönüş yolunda Efe arabasında oturmak istemedi ve kah kucakta camdan dışarı bakıp denizi ve martıları seyredaldı, kah motorun koltuklarında büyük adam edasıyla oturdu, kah oturmaktan sıkıldı, ayakta dikildi koltuğun üstünde ve gelen geçen herkesi kendine baktırdı..

Hemencecik yaz gelsiinnn, evlere sığmayalım, atalım kendimizi sokaklara,parka,bahçeye.. Güneşe,denize, temiz havaya,gezmeye doyalıııııııımmmm..:)

Hiç yorum yok: