Efe'nin yaşı

Lilypie Fourth Birthday tickers

28 Ağustos 2012 Salı

13 aylık bir tosun...

Bugün Efe'yi 13.ay kontrolüne götürdük. Bundan sonraki kontrolümüz 15.ayda olacak.Sonra da 18.ayda görücez doktorumuzu.
*Efe bu ay tam 360 gr almış ve 11305 gr olmuş.. Boyu bu ay hiç uzamamış..
*Bu arada Alanya tatilimizde yürümeye başladı tam anlamıyla. Artık onu tutabilene aşkolsun. Hiç oturmuyor, oturtmuyor. Eller önde, popo bir sağa bir sola,Ciguli misali yürüyor ortalıkta.
*Bu ay inek sütü alerji yapmadığına göre biraz daha artırıyoruz miktarını ve günde 400 ml olacak şekilde vericez. Onun dışında herşey aynen devam beslenme düzeni olarak..
*Artık uykusu gelince çoğunlukla yatağının yanına gidip yatmak istiyor parmaklıklara tutunarak.. Hatta Alanya'da abartıp park yatağına tırmanmaya çalıştı.
*Tatilden sonra bana acaip düşkünleşti.Sürekli gelip sarılıyor. Altan'la sarıldıysak gelip eliyle babasının kafasını itip kendi yaslıyor kafayı bana..
* Bu arada biz sağ azıyı beklerken 4 azı dişini birden çıkarttı tosunum.. Artık tam 12 dişli bir canavar o..:)Toplamda 20 süt dişi olduğunu düşünürsek çoğu gitti azı kaldı..:)
* D vitamini ve demir vitaminine 2 yaşına kadar devam edecekmişiz.. Demiri geçen aydan beri gün aşırı veriyoruz.
* Geçen aydan beri kahvaltı menüsü zenginleşen oğlum annesi gibi bir tatlısever olduğunu kanıtladı ve bala bayıldı.. O minicik ağzını bir açışı var ballı ekmeğe..
*Arada kuru dut veriyoruz, pek seviyor..(anası kılıklı)
*Alanya'da 1-2 kere ay çekirdeği verdik, bayıldı.. Devamını istedi durdu..
* Bu arada dikkat ettim, ne zaman diş patlatacak olsa gece süt tüketimi aşırı artıyor. Dişler patladıktan sonra normale dönüyor..

3 yorum:

Dışavurum dedi ki...

Böyle dinlemek ne güzel oluyor. Maiallah Efe'me, biz de minik Efe olarak onun yolundan gidiyoruz. 10 dişimiz olur bir dahaki ay bizim de.

Duygu Yaman dedi ki...

epey bir suredir 8de takilmistik..bir anda 4dis birden geldi..
ben de sizin maceralari keyifle okuyorum ama bir turlu ikisini yanyana getirip aralarinda dilek tutamadik;)

Dışavurum dedi ki...

Bu Cumartesi doğumgünü var bizim miniğin, zaten sana haber vermek istiyordum, buradan söylemek kısmet oldu. Başka bir planınız yok da gelirseniz çok mutlu oluruz. Hem dilek de dileriz bol bol :)