Efe'nin yaşı

Lilypie Fourth Birthday tickers

1 Kasım 2012 Perşembe

Haberlerr..Haberlerrr...Haberleeerrrr..

Dün 15.ay doktor kontrolümüz vardı. Bu kez annem tek başına götürdü Efe'yi.. 2 aya yakın süredir kahvaltı etmediğini, neler denediğimizi, yemeklerde de artık eskisi gibi herşeyi yemediğini ve yemek beğendirmekte zorlandığımızı.. hepsini biirr biirr anlatmışş..
İşte doktorumuz Nilgün Hanım'ın ağzından Efe ile ilgili dökülenler:

* Yemesinde azalma olmasına rağmen maşallahı var;750gr almış 2 ayda ve 12.060 gr olmuş..
Boyu ise 4 cm uzayarak 87.5 cm e ulaşmış..

* 16 tane dişi var ağzında.. Yani süt dişlerinin tamamlanmasına 4 diş kaldı. Onlar da 2. azı dişleri.. Normalde 2,5 yaş civarında çıkarmış ama Efe birçok şeyi erken yaptığı gibi bunu da erken çıkartır demiş doktorumuz. 1,5 yaş civarı olabilir diye de eklemiş..

* Yemekleri çok erken seçmeye başlamış. Normalde bu dönem 2 yaş civarı olurmuş.. Hayırlısı..

* Yemezse hiiiç ısrar etmeyin, üzülmeyin de demiş. Yemezse önünden kaldıracakmışız o öğün aç kalsın gerekiyorsa.. Bu arada yemeği yemediği zamanlarda yoğurdun dibini görüyoruz malum.. Yemeği yemezse ceza olarak yoğurdu da kaldıracakmışız bundan böyle.. Yemek yoksa yoğurtta yok.. :)

* Kahvaltı için malum her gün sütüne bal, gün aşırı da haşlanmış yumurta katıyorduk. Bal vermeyi kesiyoruz artık. Bal hem tok tutarmış, hem de karbonhidrat yüklemesi yapmış olurmuşuz.. Her gün 1 muz (bulunabiliyorsa yerli muz-bulamıyorsak ithal muzun yarısı), 1 yumurta ve 200 ml inek sütünü blenderdan geçirip biberona koyup içirecekmişiz.. Bu onu gayet güzel beslermiş..

* Poğaça, tuzlu kekler yapıp eline verin demiş.. Ayrıca anlattıklarımızdan yumuşak besinler değil sert besinleri sevdiğini anlamış ve galeta, baton tarzı şeyler yapabilirsiniz demiş Nilgün Hanım..

* Gece 3-5 arası uyanıp Aptamil içiyor malum oğlum.. 12den sonra hemen vermeyin ama 3-5 arası olabilir, aç hissediyor olabilir demiş..

* Efe kendi apartmanımız hariç tüm asansörlerde ciyak ciyak ağlıyor.. Bununla ilgili de kendini güvensiz hissettiğini söylemiş doktorumuz.. Temkinli, işgilli.. Babasına çekmiş demiş..:)

* Gerçekten çok temkinli.. Evde düşerken bile çok yavaş oturuyor, temkinli davranıyor mesela.. Veya gözünün kesmediği bir yere önce bizim dokunmamızı istiyor, sonra kendi dokunuyor..

* Gücü kuvveti yerinde maşallahh.. Hatta epey bir kuvvetli demiş..

Kısacası oğlum son süraet büyüyor, gelişiyor. Her gün yeni birşey katıyor kendine.Gözlemliyor ve çoook şey öğreniyoooooorrrr...

Hiç yorum yok: