Efe'nin yaşı

Lilypie Fourth Birthday tickers

16 Ekim 2014 Perşembe

Neler yapıyoruz, neler konuşuyoruz?

**Okul bahçesinde bir Atatürk büstü vardı yanlış hatırlamıyorsam,herhalde oradan öğrenmiş.. Geçen gün Kalamış Parkı’nda gördüğü alakasız bir heykeli işaret ederek “Atatürkkk” demesi güldürdü bizi.. Heykel bir kadına aitti çünkü.. Yavrum, Atatürk’ü kişi olarak değil de heykel/büst olarak bellemiş..J

**Bu aralar Neden/Niye? Sorularına başladık.. sokakta yıkılan bir bina görse: 
-Annee apartman kırılmıış.
-Evet annecim, yıkmışlar.
-Niye kırılmış?
-Yenisini yapacaklarmış
-Niye yenisini yapacaklarmış?
-Eskimiş onun için
-Niye eskimiş?
-Çok kullanılmış onun için..
… anne tıkanana ve konuyu dğeiştirene kadar sürüp gidiyor bu diyaloglarımız..

**Bu ara fena halde yemek yapmaya takmış durumda.. Yemek yemeyen Efe yemek yapmaya, yemek yapma oyunu oynamaya  bayılıyor.Mutfaktaki tencere, tavaları, kaşıkları alıp salonun ortasına getiriyor. İçine legoları dolduruyor tencerelerin.
-Annee sana yemek yaptım, al ye..
-Ne yaptın annecim yemek olarak?
-Yoğurt çorbası
-Hımm.. yiyeyim hemen namnamnamm..

-Annee sana yemek yapıyorum
-Aferin oğlum yap
-İçine yağ da koyalıım, ama sıçramasın, cızz etmesinn..
İçi lego dolu tencere elde sallanır.. J
Bu arada içine havuc atıyoruzz derken turuncu bir lego, içine limon koyuyoruz derken sarı, domates derken kırmızı eklemeyi de ihmal etmiyor.. pek gerçekçi..

**Efe doğduğundan beri tv yi açmamazlık etmedik hiç.. Gündüzleri annemin televizyon seyretme alışkanlığı olmaması sebebiyle zaten hep kapalıydı tv. Akşam ben gelince açıyordum.. saklamak istemedim.. onunla beraber yaşamaya alışsın, saklanan, gizlenen her zaman çekici gelir düşüncesindeydim çünkü..
O zamandan beri tv meraklısı olmadı Efe.. Baby tv de tek sevdiği ve gözlerinin takıldığı çizgi film Egg Birds oldu.. Sonra şarkılarını sevdiği çizgi filmler oldu ama hiç öyle gözü tv de takılı kalan bir bebek olmadı..
Pepe'den nefret etti.. arada çaktırmadan açtığım zaman hemen “değiştireliimm “ diye mızmızlandı.. Hatta şu an Cnbc-e deki Monsters vs. Aliens haricinde hiçbir çizgi filmi izlemek dahi istemiyor diyebilirim. Çizgi film açar açmaz kanal değiştirmek için tepiniyor resmen..
En çok sevdikleri, açmak için direttikleri ise Eurosport(özellikle kayak ve bilardo izlemeyi seviyor).. Esas favorisi ise yemek kanalı- Turkmax gurme .. açıp açıp yemek yapıyorlarr diyor.. duyduğu cümleleri tekrar ediyor, tencere, kaşık falan alıp yemek yapalım diye geliyor..

Kapı merakı yüzünden “bu çocuk kapıcı olacak”,Kredi kartı, pos makinesi merakı yüzünden “bu çocuk garson olacak” diyen Cucu teyzeee yemek yapma merakı için ne diyeceksin bakalım? Sence iyi bir aşçı olur mu oğlum J



Hiç yorum yok: