Efe'nin yaşı

Lilypie Fourth Birthday tickers

12 Ağustos 2011 Cuma

Yarı kırkımız...

Efe 20 gündür bizimle. Birbirimize alıştık artık. Sanki hep varmış gibi geliyor bazen.

Genel olarak uykuları düzenli gibi. Sabahın ilk saatlerinde pek uyumuyor. Biraz kendi kendine oyalanıyor, sonra ufak ufak ağlıyor ama sırf ağlamış olmak için..cılız bir sesle.. Sonra bir süredir, kendimi iyi hissettiğimden beri, saat 10.00 gibi salona taşınıyoruz beraberce. Koltuğu pek seviyor gibi. 40 dk emzirme seansından sonra uyuyor, genelde 1,5-2 saat her emzirmeden sonra. Bütün gün bu döngüde geçiyor. Sonra akşam 18.00-18.30 gibi kendi kendine kolları ve ayaklarını bolca hareket ettirerek oynuyor veee babişkooo geliyoooooooooorrr.. Biraz onun kucağında oturuyor ve döngü yeniden başlıyor. Bazen uyumuyor, bu sefer imdadımıza ana kucağı ve Altan'ın güçlü kolları yetişiyor. Nasıl derseniz.. Ana kucağı epey bir ağır olduğu için taşımak, hele hele sallayarak taşımak çok zor.. Güçlü kollara ihtiyaç var diyip kocamı da onore edeyim;) Ana kucağında uyursa 3 saat civarında uyuyor, aksi halde 2 saat falan uyuyor. Arkadan yatmadan önceki son seans başlıyor saat 22.30-23.00 gibi. Gece ise saat 02.00-02.30 gibi bir uyanıyor, arkasından da genelde 05.30-06.00 gibi uyanıyor. Saat 07.00dan sonra ise başta bahsettiğim gibi pek uyumuyor saat 10.00 civarına kadar.

Bu arada yüzünde minik minik kırmızı sivilceler çıktı. Sütüm yağlı olduğu için olabiliyormuş. Bir süre sonra geçermiş. Bol bol yıkamak gerekiyormuş yüzünü. Biz de öyle yapıyoruz.

Göbek bağı da 15.günde düştü. Bir an hiç düşmeyecek sandım..:)

Banyo yapmayı henüz sevmiyor ama 1-2 gündür sırtını yıkarken daha rahat gibi. Anlık da olsa susuyor ve ağlamıyor gibi.:)

İşte günler, sözle anlatmak gerekirse böyle geçip gidiyor. Fotoğraflarla anlatmak gerekirse de;

Hiç yorum yok: