Efe'nin yaşı

Lilypie Fourth Birthday tickers

20 Ocak 2013 Pazar

Geçmiş zaman...

İşyeri mesaileri sebebiyle blogu ihmal etmiştim bir süredir. İşten eve gece geç gelip, haftasonları da çalışınca yeni fotoğraf, yazı ekleyecek hal pek kalmıyor haliyle..
Geçtiğimiz aylarda neler oldu neler.. topluca 1-2 yazı ile toparlamaya çalışayım iyisi mi... :)

*Aralık ayı içerisinde önce 1 hafta anneanneyi dinlendirdik, Ankara'dan babaanneyi transfer ettik o hafta..Malum anneannemiz 1,5 yıldır yaz tatili haricinde hiç ara vermeden torununa bakıyor..Çok da keyif alıyor ma tabi arasıra değişiklik lazım.. Biraz Altan, biraz da ben izin aldık.. Bize de iyi geldi Efe ile dolu dolu birkaç gün geçirmek.. Malum mesailer yüzünden bazı akşamlar göremedik bile oğlumuzu.. Onun da pek hoşuna gitti bu durum..

*Bu 1 ay içerisinde sanırım boyu biraz daha uzadı, zira artık kapı kollarına, elektrik düğmelerine uzanabiliyor ve kapatıp açabiliyor..
Bu ay buzdolabına iyice merak sardı.. Parmağını buzdolabının körüğüne sokuyor, açıyor ve bulursa yoğurt veya süt  alıyor içerisinden..Hey gidi günler heeyy..Kim derdi ki yoğurdu ağzına koymayan çocuk gün gelecek yoğurt kavanozunu görünce sevinçten çılgına dönecek..:)
Bu duruma bir dur demek için buzdolabına kilit taktık.. Şimdilerde de öğrendi ya o kilidin kapalı olması gerektiğini, kazara açık bıraktıysam hemen tutup bana gösteriyor kapatayım diye..

*Bu haftaki son vukuatı; fırının kapağını açıp üstüne çıkıp oturmak ve etrafı oradan seyretmek.. Nerede muzurluk, bizim tosun orada anlayacağınız..

* Anneannesinin ismini çok güzel söylüyor "Güneeerrr" diye cilveli cilveli.. Annem birşeye kızdığında da sırayla hepimizin adını söylüyor ve kendince soruyormuş o da kızar mı diye.. diyalog şu:
Anneanne: Efe bak kızıyorum ama..
Efe: Güneerr??
Anneanne: Eveeet, Güner çok kızıyor.
Efe:Alguun?(Altan demek oluyor bu)
Anneanne: Eveet Altan da çok kızıyor
Efe: Daydaa?(Evet doğru bildiniz bu da Duygu:))
Anneanne: Duygu da çok kızıyor..

*Eskiden bulaşık makinesinin kapağını açıp,kapatmaya, sepetleri çekip geri itmeye bayılıyordu. Son favorisi bulaşık makinesini boşaltmaya yardım etmek.. Tek tek bardakları, tabakları falan veriyor, yerine koymazsam kızıyor.. Bazen de diyelim tava mı aldım elime, hemen tavaların durduğu dolabı açıyor, çatal bıçak varsa elimde, çekmeceyi açıyor vesaire vesaire.. Oğlum büyüdü de annesine yardım ediyooorrr.. :)Annesi de mest oluyor.

İşte son 1,5ayda binbir surat Efe'den görüntüler..:



Hiç yorum yok: