Efe'nin yaşı

Lilypie Fourth Birthday tickers

18 Mayıs 2012 Cuma

Son Durum..

9. ay ile ilgili yazımda değişen öğle ve akşam yemeği menümüzden ve çorbalardan bahsetmiş ve bakalım neler olacak demiştim..
Öğle yemeklerimizde ilk denememizi sulu köfte ile yaptık.. Fena yemedi.. İkinci denemeyi ise yeşil mercimekli bulgur pilavıyla yaptık. Sonuç: felaket.. İlk 3 kaşıkta sorun yok ama sonrasında kaşıktaki bulgurların yarısı yutuluyorsa, diğer yarısı ağızda kaldı..
2.gün kalan bulgur pilavına anneanne tarafından kıyma katılınca büyük bir iştahla yendi, bitirildi.
Izgara köfte pek sevildi: 4,5 köfte hoopp mideye indirildi..
Kabak dolması da favorilerdendi.. Hatta haftasonları anneyi uğraştırmadan yemek yesin diye haftasonu yemeği oldu..:)(akarı kokarı yok, koy kutuya, al yanına, yolda, arabada, sokakta.. her yerde yedir;))
Balık hala seviliyor..Kıymalı taze fasulye de başarıyla yendi.. Kıymalı semizotuna ıspanaktan ötürü bir aşinalık vardı, sıkıntı çekilmedi..
Gelelim akşam çorbalarımızaa.. İlk denememiz buğdaylı yoğurt çorbasının sonu aynen bulgur pilavı gibi oldu.. Ortalama bir başarıyla akşamı bitirdik.
En organiğinden tavuğu haşlayıp, tavukları da blenderdan eklemek suretiyle yaptığım şehriye çorbası kesinlikle favori yemeğimiz oldu. O ne ağız şapırdatmadır öyle. "Mammaaa mammaaa" tezahuratları eşliğinde, anne kaşığı vermekte gecikirse bağırmak suretiyle 20 dakikada bir kase çorba mideye indiriliyor nazar değmesin;)
3. çorbamız olan tarhana çorbası genellikle bebeklerin pek sevdiği bir çorbaymış ama Efe'ye ilk 2 denemede kesinlikle yediremedim. Ağzını ilk kez kitledi canıım köy tarhanasına oğlum. Kafasını hayırr der gibi sağa sola hareket ettirerek hem de. Bu denemelerde Altan'ın "kızıyorum amaa hıımm, konuşmuyorum seninle" söylemleriyle babasına göstere göstere ağzını açtı oğlum, yarısı üstünde, yarısı midesinde bitirdik bir kaseye. Sonra öğle yemeklerinden keşfettiğimiz üzere ete düşkün oğluma kıymalı tarhana pişirmeye başladım veee bingooo!!! O yavan tarhanaya kitlenen ağız kıymalı tarhanaya kocamaaan açıldıı.. Kıymalı tarhananın akıbeti şehriye çorbasıyla aynı oldu.

En son bulgur pilavı denememizde de bulgur pilavını tavuk suyuyla pişirince annem, yine bayıla bayıla yedi Efe..
Görünen o kii.. etçi bir oğlum var. "Ben yemeğe yemek demem, o yemek etsiz olursa" diyor sanırım..

2 yorum:

tayfun tezcan dedi ki...

Ağzının tadını biliyor bu oğlan. Zevk sahibi olacağı anlaşılıyor. Annesi de bebekken kıyma yerdi, sonra biraz aklı ermeye başlayınca köfte haricinde kıyma yemez oldu.

Duygu Yaman dedi ki...

:) görücez bakalım..